Zorgwaard en MFP Deals doneren printers voor goed doel

In ontwikkelingslanden is meestal een groot tekort aan digitale apparatuur binnen bijvoorbeeld het onderwijs en de gezondheidszorg. Close the Gap zet zich in om in deze groeiende vraag te voorzien en is hierbij afhankelijk van samenwerking met maatschappelijk betrokken bedrijven. MFP Deals en Zorgwaard hebben daarom onlangs een groot aantal printers gedoneerd!

Close the Gap
Close the Gap is een internationale (non-profit) organisatie die zich inzet om de digitale kloof te overbruggen die er veelal is in ontwikkelingslanden. Daarom worden er op plekken waar daar behoefte aan is onder andere computers en andere digitale hardware aangeboden.

Vooral in het onderwijs is hier grote behoefte aan, veel jongeren moeten vanaf een schoolbord leren hoe een computer werkt. Maar ook binnen ziekenhuizen en bij microfinancieringsprojecten van bedrijven wordt de apparatuur veel gebruikt.

Donatie printers
De organisatie is hierbij afhankelijk van bedrijven die bereid zijn hun gebruikte apparatuur hiervoor ter beschikking te stellen. Zorgwaard en MFP Deals willen hier graag een steentje aan bijdragen, en hebben daarom besloten een dertigtal gebruikte printers te doneren aan Close the Gap.

De hardware wordt vervolgens in samenwerking met lokale partners verdeeld én voorzien van onderhoud. Uniek is ook dat alle hardware lokaal gerecycled wordt als ze uiteindelijk helemaal afgeschreven zijn door middel van de organisatie WorldLoop.