Snel en efficiënt werken met de Cloud Portal Office

Werken in de Cloud is tegenwoordig erg populair. Steeds meer bedrijven slaan al hun vertrouwelijke gegevens buiten hun eigen netwerk op in diverse Cloud oplossingen. Hierdoor heeft u zelf geen opslag meer nodig en kunt u overal met uw computer of laptop toegang krijgen tot uw bestanden als u online bent. Dit biedt veel kansen en daarom heeft Sharp de Cloud Portal Office gelanceerd.

Tegenwoordig is iedereen altijd en overal online via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Veel Cloud oplossingen zijn echter vooral geschikt voor computers en laptops en minder voor deze mobiele toestellen. Met de Cloud Portal Office van Sharp bent u helemaal up-to-date en heeft u overal toegang tot alle documenten. Hiermee kunt u sneller en efficiënter werken.

Cloud Portal Office

De Cloud Portal Office van Sharp is een Cloud-oplossing die het werken eenvoudiger maakt. Ook het samenwerken gaat hiermee een stuk efficiënter. Deze oplossing biedt ondersteuning voor alle apparaten waaronder computers, laptops, multifunctionele printers (MFP’s), smartphones en tablets. Daardoor is deze oplossing perfect geschikt voor bedrijven waar werknemers flexibel werken.

Gebruiksvriendelijk

De oplossing is makkelijk te installeren en ook erg gebruiksvriendelijk. Er kunnen ook heel makkelijk nieuwe gebruikers worden toegevoegd of verwijderd. Ook de rechten van een gebruiker kunnen eenvoudig door de IT afdeling worden aangepast. Via de portal hebben gebruikers eenvoudig toegang tot alle bestanden in de Cloud en kunnen ze zelf mappen aanmaken, nieuwe bestanden uploaden en documenten beheren, afdrukken of delen met anderen. Dit alles kan veilig gebeuren vanaf iedere pc, telefoon, tablet, multifunctional of interactief whiteboard op iedere willekeurige locatie.

Kosten besparen

Door te werken met de Cloud oplossing kan uw bedrijf ook veel geld besparen. Er hoeven namelijk geen hoge investeringen meer gedaan te worden in infrastructuur of IT, en ook hoeft er niet langer rekening gehouden te worden met FTP servers, VPN verbindingen en beveiligingsissues. Daarnaast is de oplossing eenvoudig schaalbaar.

Makkelijk afdrukken

Ook het rechtstreeks afdrukken van documenten is mogelijk vanaf een MFP. De abonnementen op de Cloud Portal Office zijn namelijk per gebruiker (dus niet per multifunctional) waardoor de gebruikers vanaf iedere MFP die Cloud-ready is toegang hebben tot hun documenten. Alle nieuwe multifunctional modellen van Sharp zijn standaard al uitgerust met de Cloud Portal Office.

Veilig

Uiteraard is de veiligheid bij Cloud opslagdiensten erg belangrijk. Alle gegevens die u opslaat in de Cloud Portal Office worden bewaard binnen de Europese Unie en zijn optimaal beschermd door state-of-the-art oplossingen op het gebied van firewalls, uitgebreide toegangscontrole en veilige data encryptie. Daarnaast kunnen gebruikers makkelijk worden beheerd en ook toegangsrechten kunnen eenvoudig worden aangepast door beheerders via een beveiligde internetpagina.

Praktijk voorbeeld

Een design bureau dat de Cloud oplossing in gebruik heeft genomen heeft een flinke efficiëntie slag kunnen maken. Veel medewerkers werken vanuit huis en werken met grote bestanden die onderling met elkaar gedeeld moeten worden (van de schetsen tot het definitieve ontwerp). Moest er hier voorheen een ingewikkelde FTP site gebruikt worden om bestanden uit te wisselen, nu heeft iedereen direct toegang tot de Cloud omgeving door middel van een beveiligde login. Bovendien kan er nu vanaf een multifunctionele printer direct de factuur of overeenkomst worden geprint vanuit de Cloud.

Meer weten?

Wilt u ook gaan werken met de Cloud Portal Office in combinatie met uw Sharp multifunctionals of wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact met ons op om te kijken hoe deze oplossing u kan helpen om uw bedrijfsvoering verder te optimaliseren.