Wat is de beste multifunctional printer?

Gaat u een nieuwe multifunctional of kopieerapparaat kopen of huren? Dan wilt u uiteraard wel kiezen voor de beste machine. Maar hoe weet u nu wat de beste multifunctionele printer is? Lees hier alles over de testresultaten van multifunctionals door Buyers Laboratory.

Buyers Laboratory (BLI) is een onafhankelijk bedrijf dat uitgebreide testen uitvoert met multifunctionele printers, faxen en kopieerapparaten. Opgericht in 1961 heeft het bedrijf al decennia lang ervaring met het uitvoeren van testen. Ieder jaar worden er door de speciaal opgeleide medewerkers honderden nieuwe kopieermachines, printers en MFP’s getest geëvalueerd!

Onafhankelijke testen en rapportages

Voor deze testen worden er 2 laboratoriums gebruikt, één in Engeland en één in de Verenigde Staten, met exact dezelfde atmosfeer (temperatuur, luchtvochtigheid e.d.). Alleen op deze manier kan er een objectief en betrouwbaar rapport worden gemaakt van een geteste machine.

Betrouwbaarheid

Eén van de belangrijkste testen die uitgevoerd worden heeft betrekking op de betrouwbaar van nieuwe machines. Daarom wordt een nieuwe machine 25 dagen lang uitgebreid getest. Dit geldt zowel voor kleinere printers die per maand een capaciteit hebben van zo´n 50.000 pagina’s maar ook voor grote MFP’s die in een maand tijd ruim een miljoen pagina’s verwerken.

Als een machine met succes de strenge betrouwbaarheidstest doorstaat wordt er een certificaat toegekend. Tegenwoordig vragen bedrijven dan ook steeds vaker naar deze certificaten voordat ze overgaan tot de aanschaf van een nieuwe machine. Het laatste MFP model van Sharp dat getest is deed het bijvoorbeeld erg goed en kreeg slechts 3 papierstoringen bij een miljoen opdrachten!

Productiviteit

Een andere belangrijke test die altijd wordt uitgevoerd heeft betrekking op de productiviteit. Hierbij wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar de productiviteit gekeken. Er worden bijvoorbeeld een serie opdrachten naar de machine gestuurd (met o.a. Excel, Word, PDF, PowerPoint, HTML en E-mail bestanden). Vervolgens worden al deze opdrachten gepauzeerd en in de wachtrij gezet, om later weer hervat te worden om op deze manier een drukke werkomgeving te simuleren. Sommige machines kunnen hier erg goed mee omgaan, maar andere machines scoren hierop juist erg slecht.

Gebruiksgemak

Ook het gebruiksgemak wordt altijd beoordeeld. Sommige fabrikanten laten een machine zelfs eerst testen voordat ze hem lanceren om te kijken of hij wel gebruiksvriendelijk genoeg is en om het gebruiksgemak te vergelijken met de concurrenten.

Wat is de beste MFP?

Om de testresultaten te bekijken en de rapportages in te zien moet u zich eerst registreren op de website van BLI. Hier kunt u dan vervolgens individuele test rapporten kopen, of gelijk het rapport van een compleet segment.

Daarnaast worden er echter ook Pick of the Year Awards uitgereikt aan de machines die zich positief onderscheiden en beter presteren dan vergelijkbare machines in de voorafgaande 6 maanden waarin de testen zijn uitgevoerd. Ook deze kunt u terug vinden op de website van BLI. Deze informatie is wel openbaar toegankelijk, dus hiervoor hoeft u niets te betalen.

Advies nodig?

Vindt u de materie te ingewikkeld of heeft u er geen behoefte aan om zelf alle technische specificaties en testresultaten door te nemen van de verschillende opties? Neem dan hier contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een juiste oplossing!