Wat is Managed Print Services?

Wilt u weten hoeveel kosten u precies maakt bij het printen, kopiëren, scannen en faxen en hoe u hierop kunt besparen? Of wilt u de productiviteit verhogen door bedrijfsprocessen te optimaliseren en gegevens optimaal beveiligen? In dat geval kunt u het beste kiezen voor Managed Print Services.

Managed Print Services is een term die verwijst naar het managen van kantoor machines zoals multifunctionals, kopieerapparaten, printers en fax apparaten. Via Managed Print Services (MPS) krijgt u een duidelijk overzicht van alle uitgaven en processen en hoe u deze efficiënter kunt inrichten.

Managed Print Services

Veel bedrijven hebben geen goed en compleet beeld van hun bedrijfsprocessen. Bovendien beschikken ze vaak ook niet over de middelen en de expertise om de printkosten in kaart te brengen. Meestal is MPS daarom in handen van een externe partij waaraan het bedrijf dit beheer uit heeft besteed.

Voor grote én kleine bedrijven

Managed Print Services kunnen voor flinke kostenbesparingen zorgen, vooral bij grote bedrijven. Maar MPS is zeker niet alleen bedoeld voor grote organisaties. Ook voor het midden en klein bedrijf is MPS erg aantrekkelijk en kan er al snel 30% aan kosten worden bespaard!

MFP Optimised services

MFP Deals biedt deze oplossing aan als MFP Optimised services. Hiermee nemen wij u alle zorgen uit handen met betrekking tot uw printers en multifunctionals. Op deze manier optimaliseren wij uw printprocessen en bespaart u kosten zonder dat u er naar hoeft om te kijken!

De voordelen van MPS

De belangrijkste voordelen van Managed Print Services liggen op het gebied van kosten, productiviteit, beveiliging en milieu.

1. Kosten verlagen
Via Managed Print Services worden eerst alle kosten en hoe deze ontstaan precies in kaart gebracht. Zo krijgt u een nauwkeurig beeld van de printkosten per gebruiker, afdeling of printer. Op basis van deze informatie kunnen wij processen efficiënter inrichten en kostenverlagingen van zo´n 20 tot 30 procent realiseren.

2. Productiviteit verhogen
Door de processen efficiënter in te richten worden uw printers en kopieermachines optimaal benut. Dit zorgt voor een aanzienlijke productiviteitsverbetering. Daarnaast zullen uw multifunctionals minder last van storingen hebben zodat uw medewerkers hier geen kostbare tijd aan kwijt zijn en zich meer kunnen richten op hun werkzaamheden.

3. Milieu minder belasten
Ook de duurzaamheid kan met Managed Print Services sterk worden verbeterd. Door een efficiëntere inrichting van uw printomgeving wordt het energieverbruik lager. Daarnaast verbruikt u ook minder supplies zoals toners en papier. Hierdoor kan de milieubelasting geminimaliseerd worden.

4. Beveiliging verbeteren
Ook op het gebied van veiligheid valt er vaak nog veel winst te behalen. Via multifunctionals worden regelmatig documenten met vertrouwelijke informatie geprint, gescand of gekopieerd. Om te voorkomen dat die documenten in de handen van verkeerde personen terecht komen moeten deze gegevens goed beveiligd worden. Met Managed Print Services bent u verzekerd van de beste beveiliging van alle vertrouwelijke documenten door middel van bijvoorbeeld gebruikersverificatie en het coderen van gegevens.

Advies nodig?

Wilt u meer weten over Managed Print Services, of twijfelt u of deze oplossing ook geschikt is voor uw bedrijf? Vaak blijkt een printomgeving niet optimaal ingericht en soms staan er zelfs meer printers dan er nodig zijn. Wij komen daarom graag langs om uw machines te inventariseren en advies uit te brengen.

Om een afspraak te maken kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of telefonisch op 085 – 7820 690.