Beveiliging

Veel bedrijven voorzien hun gehele IT-structuur van beveiligingsmethoden zoals virusscanners en firewalls, om op deze manier beschermd te zijn tegen aanvallen van virussen, hackers en andere kwaadwillende personen. Hierbij worden de multifunctionals echter nog vaak vergeten, hoewel deze centraal staan in de organisatie. Via kopieermachines, printers en scanners worden er allerlei vertrouwelijke documenten afgedrukt, gekopieerd, gescand en gefaxt. Al deze informatie mag natuurlijk niet in de verkeerde handen vallen!

Wij hebben daarom diverse oplossingen voor een sterke beveiliging van al uw vertrouwelijke informatie. Hieronder vallen bijvoorbeeld netwerk beveiliging, wachtwoord beveiliging, SSL en gebruikers verificatie. Al deze beveiligingsmaatregelen zijn erg uitgebreid en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Onze beveiligingsmethodes zijn opgedeeld in de volgende 6 standaard pakketten.

Data Security Kit

Data Security KitDe Data Security Kit is een Common Criteria gecertificeerde oplossing voor de beveiliging van uw documenten en gevoelige informatie. Hiermee worden alle gegevens via een 128-bit versleuteling beschermd. Daarnaast worden direct na het printen alle gegevens overschreven of beveiligd op de harde schijf en het geheugen van uw printer of kopieermachine.

Beveiligde netwerkkaart

Beveiligde NetwerkkaartNetwerkkaarten vormen een belangrijk doelwit van hackers en dienen daarom goed beveiligd te zijn. Daarom kunt u het beste iedere printer en kopieermachine voorzien van een firewall zodat hackers geen toegang kunnen krijgen tot configuratiegegevens en netwerkinstellingen. Hiermee kunt u ook rechten toewijzen aan printservers, gebruikers en systeembeheerders.


Gebruiker identificatie

Gebruiker identificatieDoor de printer te beveiligen met een persoonlijke PIN-code voorkomt u misbruik van onbevoegde gebruikers. Als iemand een document afdrukt wordt dit versleuteld bewaard op de printer tot diegene persoonlijk een PIN-code in heeft gevoerd op het toetsenbord van de printer. Hierdoor blijven vertrouwelijke documenten niet langer onbeheerd op de printer liggen.

PDF beveiligen

PDF beveiligenMet een multifunctional kunt u gescande documenten als PDF bestand in een e-mail versturen. Om te voorkomen dat onbevoegde personen per ongeluk of met opzet vertrouwelijke informatie onderscheppen, worden de gescande documenten voorzien van een gecodeerd wachtwoord. Dit wachtwoord moet ingevoerd worden door de gebruiker bij het inscannen.


Document controle

Document controleDocument controle is de best oplossing om uw vertrouwelijke documenten te beschermen. Hiermee is het niet mogelijk om beveiligde documenten te kopieëren, scannen of faxen. Er wordt in dat geval een lege pagina afgedrukt of de opdracht wordt geannuleerd. Indien gewenst kan er dan ook per e-mail een rapport worden verzonden aan de systeem beheerder.

Secure Sockets Layer (SSL)

Secure Sockets Layer (SSL)Met een Secure Sockets Layer (SSL) wordt alle informatie versleuteld naar de multifunctional verstuurd. Door deze veilige encryptie methode kunt u veilig printen via het netwerk zonder dat er gegevens onderschept kunnen worden door kwaadwillende personen. Daarnaast hebben beheerders de mogelijkheid om de instellingen via een veilige verbinding te wijzigen.